Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Nyheder
2016 1Sommerlejr !!!

 

Det er mandag formiddag og jeg står klar til at tage imod godt 100 mand på årets sommerlejr. Skolen er klar, køkkenet er klar og hallen er klar. Ja, vi er alle helt klar! Langsomt begynder folk at ankomme, lidt spændte, men med godt humør i baggagen. Mange kram senere er vi igang. Vanligt var snakken hurtigt igang og alle var glade for gensynet med karatefamilien. Kenn sensei bød velkommen og straks derpå blev træningen skudt igang.

 

 

Årets instruktører var hentet hjemmefra (Jesper sensei, Kurt sensei og Kenn sensei) og så var der fint besøg fra Irland, hvor Dermot sensei havde taget den lange tur for at undervise os.

Mandag var det primært kumite og kihon der blev trænet. Jeg deltog desværre ikke i træningen, pga. en hofteskade måtte jeg erkende, at jeg ikke ville få trænet i år. Mandag aften hyggede de voksne i små sofagrupper eller kantinen, mens børnene hyggede med spil, bål, hockey, leg i hallen med rullebrædte. Altid gang i den, med det resultat, at der var masser af trætte, glade unger overalt på lejren.

Tirsdag, dag 2, startede kl. 7.15 med et benhårdt 30 minutters træningspas ved Jesper sensei. Med god hjælp fra Bruno Aamo’s akupunkturnåle lykkedes det mig at få trænet 2 gange tirsdag; første træning var fremragende ledet af Kurt sensei, som fokuserede på at vi brunbælter skulle lære basale teknikker til Juyi Ippon kumite. Undervisningen gav en, for mig anderledes vinkel, og en åbning til nogle nye teknikker. Dagens anden træning var under Dermot sensei som for første gang i min godt 5 årige karatekarriere præsenterede os for en demokratisk afstemning i dojoen: “Hvad skulle dagens tæning fokusere på?”. Lynhurtigt blev folket på demokratisk vis enige om at udnytte Dermotts store viden inden for kata; Kankudai og Junro Yondan. Sensei Dermott startede dog med lidt kihon som opvarming, hvor han indså af, at vi var ret elendige til at sparke Ushiro geri: Således blevet dette mærkelige hestespark øvet igennem nogle gange inden vi tog fat i de to lange kataer. Tirsdag aften bød på en katakonkurrence, hvor alle deltagere var med. Det var et vel tilrettelægt og velgennemført stævne, hvor alle fik chancen for at vise hvor gode de var blevet siden sidst.

Onsdag, dag 3, hvor sortbælterne “ hyggede" med Sochin, brun/farvebælteholdene med en hel del kihon, mens børnene arbejdede på sparketeknik. Onsdagens aftenprogram bød på Kenn sensei’s “Opfind-din-egen-kata” konkurrence. Helt kort fortalt havde alle sortbælter haft 24 timer til at opfinde deres egen kata med 5 kombinationer og tilhørende bunkai. Sortbælterne havde taget godt imod udfordringen og knoklet hårdt det sidste døgn med øvelser i hallen, på gangen, i kantinen, på værelserne, på græsset, i badet (?) - Ja, overalt blev der arbejdet på at knække koden til den helt rigtige kata. Onsdag aften arbejdede sortbælterne parvis og viste deres kata i bedste synkronsvømning stil. Direkte derpå viste de os den tilhørende bunkai. Det var nogle fantastisk flotte kataer vi fik at se. Det var langt over forventning og tydeligt at arrangementet var en stor publikumspleaser; Alle var imponerede og stemningen var høj da vinderne fik deres præmier i form af Carlsberg Nordic!

Dag 4, torsdag, bød traditionen tro på en knaldhård brunbæltetræning inden dagens graduering. 12 karatekaer gik til kyu graduering og 4 til dan graduering. Helt generelt var gradueringen som sædvanlig en flot opvisning for alle at se på. Tillykke til alle der opnåede en ny grad på dagen. Torsdag aften var der traditionen tro grillaften ved grillmester Allan Rasmussen, med rigtig god hjælp fra den unge dygtige Cecilie fra Skanderborg. Uden de to ville vi nok sidde og vente endnu. Det blev end dejlig aften med fest, god mad, cilli smagning og en tryllekunstner.

Fredag, dag 5, bød kun på én træning: Det sidste træningspas, som så til gengæld var det hårdeste træningspas i løbet af hele ugen. En time med hård fysisk træning og styrketræning, som det vist ikke lykkedes nogen at fuldføre helt. Cadeau til Kenn sensei for den træning. Efter den sidste træning var det tid til den “sidste nadver” i kantinen inden rengøring og afgang fra Balle Musik- og idrætsefterskole.

Efterfølgende har JKS Danmark fået stor ros fra nordmændene, som deltog på lejren “Takker JKS Danmark for en fantastisk helg med det beste opplegget jeg har vært med på noen gang på en karatesamling”. Så kan det vist ikke siges meget stærkere. Super godt gået, JKS Danmark!

På snarligt gensyn til Autumn camp med Kagawa sensei i November!

Anna - Struer Karate Klub